Tandsten

Tandsten borttagning

Nästan alla får tandsten. När det väl har bildats tandsten kan du inte borsta bort den själv. Du måste få hjälp av din tandhygienist som skrapar bort den med speciella verktyg.

Plack är en bakteriebeläggning som lägger sig på dina tänder. Om den får sitta kvar på tanden förenas den med de olika kalksalterna som finns i ditt saliv. Blandningen hårdnar snabbt och blir till tandsten. På sikt kan tandsten orsaka både tandlossning och karies. Det är viktigt att tandsten tas bort i tid annars kan den, om du har otur, leda till tandköttsinflammation och därefter tandlossning.

När tandstenen täcker tandköttskanten, kommer du inte åt att borsta rent där. Då kan inflammationen luckra upp tandköttet så att det skapas en djup ficka, där bakterierna kan sprida sig och angripa käkbenet som förstör fästet för tänderna. Så småningom är tandlossningen ett faktum. Låt det inte gå så långt. Borsta tänderna noga, håll rent mellan tänderna och besök Örebro Beauty's duktiga tandhygienist, som hjälper dig att bli av med din tandsten.

Vår kompetens – Din trygghet!