Tandblekning

Tandblekning med OpalescenseVita tänder och ett fräscht och friskt leende är något som de allra flesta vill ha. En tandblekning hos oss kan snabbt, enkelt och skonsamt hjälpa dig att få ett nytt fräscht leende.

Hos oss tandblekningar följer alltid regelverket. Enligt dagens bestämmelser ska tandblekning alltid göras i samråd med tandvården.

Viktigt att tänka på: En undersökning måste ha gjorts under de senaste sex månaderna

Efter att vi undersökt dina tänder och konstaterat att det går att utföra en tandblekning, så tillverkar vi en personlig gelskena åt dig. Det gör vi genom att ta ett enkelt avtryck av dina tänder. Formen använder vid för att skapa din egen gelskena, som kommer passa dig perfekt. Blekningens varaktighet är sedan alltid individuell utifrån just dina tänder.

Biverkningar

Efter behandlingen kan du ibland uppleva ilningar, men dessa är övergående och försvinner inom ett par dygn. En del patienter kan uppleva en viss flammighet/färgskiftning eller vita fläckar, men även detta är övergående och försvinner efter ungefär 1-2 veckor. Eventuell flammighet beror på sammansättningen av molekyler i dentinet (tandbenet). Om och när detta händer behöver emaljen lite extra tid på sig att bli jämn i färgen efter en tandblekning.

Vår kompetens – Din trygghet!